winnende team

Afsluitend toernooi Walking Football op Ontmoetingspark Rigtersbleek

Gistermiddag vond op Ontmoetingspark Rigtersbleek het afsluitende toernooi Walking Football van de SW-medewerkers (sociale werkvoorziening) in Enschede plaats.

Het toernooi was in eerste instantie op donderdag 11 juli. Al snel na de start moest het toernooi echter worden stilgelegd door onweer en heel veel regen. Toen werd besloten het toernooi te verplaatsen naar donderdag 18 juli.

Campagne ‘Ik ben aan de bal!’

Dit toernooi was de afsluiting van een serie trainingen Walking Football die zijn georganiseerd in het kader van de campagne ‘Ik ben aan de bal’. Een campagne voor de circa 1.100 SW-medewerkers in Enschede die zich richt op het lang, gezond en met plezier werken. In januari van dit jaar vond hiervoor de aftrapbijeenkomst plaats. Naar aanleiding van deze aftrapbijeenkomst konden medewerkers, via Scoren in de wijk, kennismaken met Walking Football.

Groot enthousiasme

Er was veel belangstelling voor Walking Football. Scoren in de wijk heeft daarom samen met Walking Football Twente Euregio en de gemeente Enschede, het initiatief genomen om vier trainingen Walking Football te organiseren. Walking Football Twente Euregio heeft de begeleiding van deze trainingen verzorgd op de velden van v.v. Rigtersbleek, die haar accommodatie ter beschikking heeft gesteld voor de trainingen en het afsluitende toernooi.

Plezier en sportiviteit

Met veel plezier, sportiviteit en strijd werd er een toernooi gespeeld tussen vier teams. De spelers met “ik ben aan de bal-shirts!” waren naar kleur ingedeeld waarbij rood FC Twente was, blauw Chelsea, wit Real Madrid en geel Borussia Dortmund. Onder aanmoediging van collega’s en andere supporters op het Ontmoetingspark Rigtersbleek wist uiteindelijk het thuisteam de eerste prijs te pakken. Spelers uit dit team werken overdag in ‘De Werf’ van DCW aan de Spoordijkstraat en op de Kwekerij. Uit handen van voorzitter Jan Bijvank van de stichting Walking Football ontvingen zij de wisselbeker ‘Walking Football 2019’.

Vervolg Walking Football voor SW Enschede

Het is de bedoeling dat de medewerkers van DCW ook in de toekomst deel kunnen nemen aan Walking Football. Er wordt met alle betrokken partijen gekeken op welke manier hier verder vorm aan gegeven kan worden, zodat iedereen lekker samen in beweging blijft.