BESCHUT WERKEN BIJ DCW

WERK DAT PAST!

U heeft een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking en u wilt graag werken. Maar omdat u veel begeleiding nodig heeft, is werken in een gewoon bedrijf niet mogelijk. Of de aanpassingen die u nodig heeft, kunnen niet in een gewoon bedrijf worden ingepast. U kunt dan mogelijk op een beschutte werkplek werken. Een beschutte werkplek is een baan die bij u past, met salaris.

Beoordeling door UWV


UWV beoordeelt of u voor een beschutte werkplek in aanmerking komt. Sinds 1 januari 2017 kunt u zelf om een beoordeling bij UWV (laten) vragen of u voor een beschutte werkplek in aanmerking komt. Voorheen kon alleen uw gemeente dit voor u doen.
Het kan zijn dat UWV oordeelt dat u niet voor een beschutte werkplek in aanmerking komt. Bijvoorbeeld omdat u wel in een gewoon bedrijf kunt werken. Of omdat u niet kunt werken. Dan kunt u samen met UWV of gemeente kijken welke andere mogelijkheden er voor u zijn. Bijvoorbeeld een baan via de banenafspraak of dagbesteding.

beschut werken

Gemeente regelt de beschutte werkplek


Stelt UWV vast dat u voor een beschutte werkplek in aanmerking komt, dan krijgt u een positief advies. De gemeente Enschede bekijkt dan samen met u welk werk bij u past. En hoeveel uur u gaat werken. Gemeente Enschede heeft een bepaald aantal beschutte werkplekken beschikbaar. Het kan zijn dat de gemeente nog geen plek voor u heeft omdat er al meer mensen zijn die zich hebben gemeld. Dan komt u op een wachtlijst. In de tussentijd kijkt de gemeente samen met u naar andere mogelijkheden. 

beschutte werkplek

Meer weten?

Meer weten?
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een website gemaakt waarop je alle informatie over nieuw beschut kunt lezen. Deze vind je hier: www.beschutaandebak.nl

document inzien

Heeft u vragen over beschut werken? Neem dan contact op met Carolien Walhof – de Bree via 06 – 12 24 15 72 of c.walhof-debree@enschede.nl

Wij zijn op zoek naar u!

DCW is altijd op zoek naar sparringpartners. Bedrijven met wie we ons kunnen verbinden en die net als wij streven naar een win-win situatie. Die het productieproces en de efficiency verder willen aanscherpen en die oog hebben voor een menselijk MVO-beleid. Herkent u zich hierin? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op

Waarom DCW?

Een gunstige ligging, ook voor internationale klanten.
Goed geoutilleerd en professioneel.
Een groot medewerkersbestand.
Snel, oplossingsgericht en flexibel.
Ruim 2000 m2 opslag en magazijnruimte.
Korte lijnen.
Afspraak is afspraak.