BESCHUT WERKEN BIJ DCW

WERK DAT PAST!

U heeft een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking en u wilt graag werken. Maar omdat u veel begeleiding nodig heeft of aanpassingen, is werken in een gewoon bedrijf niet altijd mogelijk. U kunt dan mogelijk starten op een beschutte werkplek bij DCW. Een beschutte werkplek is een passende baan, met salaris. DCW is een sociaal ontwikkelbedrijf en mogelijk kunt u zich doorontwikkelen in werk naar een standaard bedrijf. U kunt dan gedetacheerd worden of daar in dienst komen.

Advies beschut werk


Het UWV adviseert of u voor een beschutte werkplek in aanmerking komt. De gemeente vraagt een advies aan na een traject werkroute. Sinds 1 januari 2017 kunt u ook zelf om een advies bij UWV (laten) vragen of u voor beschut werk in aanmerking komt.

Het kan zijn dat UWV adviseert dat u niet voor beschut werk in aanmerking komt. Bijvoorbeeld omdat u wel in een standaard bedrijf kunt werken. Of omdat u niet kunt werken. Dan kunt u samen met UWV of gemeente kijken welke andere mogelijkheden er voor u zijn. Bijvoorbeeld een baan via de banenafspraak of dagbesteding.

Is de gemeente Enschede het eens met het advies van het UWV? Dan neemt de gemeente het besluit én de verantwoordelijkheid om voor u een beschutte werkplek te regelen.

beschut werken

Gemeente regelt de beschutte werkplek


Stelt de gemeente Enschede vast dat u voor een beschutte werkplek in aanmerking komt, dan krijgt u een positief advies. De gemeente Enschede bekijkt dan samen met u welk werk bij u past. En hoeveel uur u gaat werken. Gemeente Enschede heeft een bepaald aantal beschutte werkplekken beschikbaar. Het kan zijn dat de gemeente nog geen plek voor u heeft omdat er al meer mensen zijn die zijn aangemeld. Dan komt u op een wachtlijst. In de tussentijd kijkt de gemeente samen met u naar andere mogelijkheden. 

beschutte werkplek

Meer weten?

Meer weten?
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een website gemaakt waarop u alle informatie over nieuw beschut kunt lezen. Deze vindt u hier: www.beschutaandebak.nl

document inzien

Heeft u vragen over beschut werken? Neem dan contact op met DCW Werkroute via dcw.werkroute.nl@enschede.nl

dcw.werkroute.nl@enschede.nl

Wij zijn op zoek naar u!

DCW is altijd op zoek naar sparringpartners. Bedrijven met wie we ons kunnen verbinden en die net als wij streven naar een win-win situatie. Die het productieproces en de efficiency verder willen aanscherpen en die oog hebben voor een menselijk MVO-beleid. Herkent u zich hierin? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op

Waarom DCW?

Een gunstige ligging, ook voor internationale klanten.
Goed geoutilleerd en professioneel.
Een groot medewerkersbestand.
Snel, oplossingsgericht en flexibel.
Ruim 2000 m2 opslag en magazijnruimte.
Korte lijnen.
Afspraak is afspraak.