DCW en Kwekerij Heutinck ondertekenen nieuw samenwerkingscontract

Op vrijdag 10 mei ondertekenden Femke Koster, hoofd beschut bedrijf, Joop Johannink, afdelingshoofd beschut bedrijf en de eigenaren Hemmie Heutinck en Peter Heutinck van Kwekerij Heutinck, een nieuw samenwerkingscontract voor de duur van drie jaar. Met de ondertekening van dit contract wordt vervolg gegeven aan de samenwerking tussen de DCW en Kwekerij Heutinck die in 2013 is gestart.

Wethouder Sociale Werkvoorziening Arjan Kampman: “Ik ben blij met de verlenging van het contract met kwekerij Heutinck. Dit is een voorbeeld van goede samenwerking tussen DCW en werkgevers. Wij zijn blij dat we de werkgelegenheid voor onze medewerkers kunnen behouden.”

Dagelijks werken circa 40 medewerkers (25 FTE) van de DCW in de kwekerij aan de Blijdensteinbleekweg in Enschede. Zij houden zich bezig met het stekken, scheuren en oppotten van planten en het kweken tot een verkoopbare plant. De werkzaamheden worden het hele jaar uitgevoerd met een hoogseizoen in de periode februari – september. In het professionele kassencomplex worden vaste planten gekweekt die door Kwekerij Heutinck worden verkocht aan de groothandel, hoveniers en tuincentra in Nederland en daar buiten. De locatie van de kwekerij wordt ook ingezet als stageplek voor scholen voor speciaal onderwijs, inburgeringsplek en test- en trainingsomgeving voor werkzoekenden. De DCW is blij met de verlenging van het contract met Kwekerij Heutinck zodat de groep enthousiaste medewerkers ook de komende drie jaar hun werkzaamheden bij de kwekerij van de DCW kunnen voortzetten.

Over de DCW

De DCW biedt werk aan circa 500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen vaak niet terecht in een regulier bedrijf. De oorzaken zijn meestal gebeurtenissen in het persoonlijke leven, mentale en fysieke beperkingen, gezondheidsproblemen of te weinig scholing. Men spreekt daarbij van een ‘arbeidshandicap’. De DCW noemt dit liever ‘een vraag naar passend werk’. De medewerkers van de DCW zijn werkzaam aan de Spoordijkstraat en bij de kwekerij aan de Blijdensteinbleekweg.

Over Kwekerij Heutinck

Kwekerij Heutinck is gevestigd in Borculo en heeft ook een locatie in Nordkirchen, Duitsland. Heutinck is een kweker van circa 4.000 vaste planten in diverse potmaten en verkoopt haar producten aan de groothandel, hoveniers en tuincentra.