DCW Werkroute

SAMEN OP WEG NAAR PASSEND WERK

Wil jij werken? Maar kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Bij DCW Werkroute kijken we samen met jou naar wat je graag wilt, wat je kunt en wat jouw talenten zijn. Je hebt hiervoor wel een verwijzing nodig van gemeente Enschede of een advies ‘indicatie beschut werk’ van het UWV.

De werkroutes

Werkroute
Diagnose

Je weet nog niet precies waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat je kan. Je gaat daarom in de praktijk ervaren hoe het is om te werken en wat voor werkzaamheden het meest passend voor je zijn. Samen kijken we ook of er eventuele aanpassingen gedaan moeten worden om het werken mogelijk te maken.

Werkroute
Arbeidsfit

Je gaat aan de slag en leert tijdens het werk allerlei vaardigheden. Hiermee vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast leer je dingen zoals hoe je met collega’s communiceert. Of wat afspraken zijn tijdens het werk. Allerlei ervaringen die ook in de rest van jouw loopbaan nuttig zijn.

Werkroute
Re-integratie

Zit je thuis omdat je ziekt bent? Kun je weer beginnen met het oppakken van werkzaamheden? Samen met je leidinggevende en DCW Werkroute kun je jouw re-integratie vormgeven. Kun je jouw oude werk weer oppakken? Wat is daarvoor nodig? Of ga jij je richten op andere werkzaamheden en wat zijn die dan?


Tijdens jouw werkroute coachen we je, helpen we je vaardigheden te ontwikkelen en houden we tussentijdse evaluaties om te zien hoe het met je gaat. Daarnaast stellen we samen vast hoeveel begeleiding je nodig hebt en of er aanpassingen nodig zijn om het werken mogelijk te maken. Je kunt via DCW Werkroute ook, indien nodig, een sollicitatietraining, (bij)scholing, andere online trainingen volgen die handig zijn voor op het werk en aan activiteiten meedoen zoals beweegprogramma’s.

De werkroute van Ad

Ad was nog geen 35 jaar oud toen hij een ongeluk kreeg. Hij had een kantoorbaan en werkte regelmatig lange dagen. Na het ongeluk ging dat niet meer. Niks ging meer. Ad belandde door zijn concentratieproblemen in de ziektewet. Een aantal keer probeerde hij zijn werk weer op te pakken, maar elke keer viel hij terug. Via DCW Werkroute werd er gekeken wat er in zijn situatie wél mogelijk was. En waar hij weer energie van kreeg. Ad heeft op meerdere plekken meegelopen om te kijken wat hem het meest aansprak. Hij vond zijn plek in de kwekerij. Ad: ‘Ik vind het heerlijk in de kwekerij. Je hebt wel de gezelligheid en contact met collega’s, maar niet de stress en druk. Het is zo ontspannend. Ik ga nu elke dag met plezier naar mijn werk!’

Neem zelf contact op

Wij vertellen je graag alles over DCW Werkroute. Mail naar DCW.werkroute@enschede.nl of bel 053-482 92 92.

Bel mij terug

Wil je dat wij je terugbellen? Laat je naam, telefoonnummer en je vraag achter. Wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.