Personeelszaken: vraag en antwoord

Ik zoek informatie over:

 

Arbeidsvoorwaarden/cao:

Wil je weten wat er over de rechten en plichten in de cao SW staat? Hier vind je de tekst van de huidige cao: 20211015 Tekst Cao SW 2021-2025_def (002)
In 2022 komt de tekst ook in boekvorm, in toegankelijke taal.

De CAO SW 2021-2025 biedt de mogelijkheid om twee jaar eerder te4 stoppen met werken of om vanaf je 64e een extra seniorendag op te nemen. De voorlichtingsinformatie vind je hier: Presentatie Regeling vervroegde Uittreding en Seniorenverlof CAO SW 2021 20-10-21

Heb je nog vragen hierover? Vraag anders bij je leidinggevende je personeelsadviseur of de Front Office.

Per 1 juli is er een cao voor onze mensen via Nieuw Beschut, de cao Aan de Slag!. Wat staat er in deze cao? Dat zie je in dit filmpje. Ook kun je hier Tekst-cao-Aan-de-slag downloaden. Medewerkers nieuw Beschut die voor 1 juli al in dienst waren hebben een voorlichting met presentatie gehad. Wil je die presentatie terug zien? Klik dan op Presentatie Nieuwe CAO Aan de Slag voor werknemers.

Vragen over je loonstrookje, verlof of bijvoorbeeld je pensioen?
Begrijp je iets niet uit de cao? Informeer dan bij je leidinggevende. Kan hij of zij je niet helpen? Vraag het dan bij de Frontoffice van Personeelszaken via tel: (053) 482 95 95 of via  personeelszaken.SW@enschede.nl

Collectieve zorgverzekering
Bij DCW vinden we het belangrijk dat je een goede zorgverzekering hebt en zorg vergoed krijgt die je nodig hebt. Daarom bieden wij jou (en eventueel je gezin) de keuze uit een aantal collectieve zorgverzekeringen.

Hoewel we geen korting meer kunnen geven op de basisverzekering, blijft de korting op aanvullende verzekeringen bestaan én interessant. Op de website https://dcw.zorgtvoorje.nl vergelijk je diverse zorgverzekeraars op basis van voorwaarden en premie. Zo weet je snel welke zorgverzekering bij je past én welke het voordeligste is. Daarnaast is er nog de gemeentepolis GarantVerzorgd. Dit is een voordelige zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Ontvang je maximaal 120% van het sociaal minimum en woon je in de gemeente Enschede? Dan kun je een beroep doen op de gemeentepolis. Als je de gemeentelijke energietoeslag hebt ontvangen, kom je mogelijk ook in aanmerking voor GarantVerzorgd.

Op de website https://dcw.zorgtvoorje.nl kun je de zorgverzekering ook afsluiten. Je hebt tot en met 31 december om over te stappen naar een andere verzekeraar of je huidige zorgverzekering te wijzigen.

Hulp nodig?
Het kiezen van de juiste zorgverzekering kan best ingewikkeld zijn. Voor hulp kun je gratis terecht bij de zorgadviseurs van Vitalr: 0523 – 28 23 20 of info@vitalr.nl. Laat je gerust adviseren, je zit nergens aan vast.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?
Alles richtlijnen waar we ons aan moeten houden bij ziekte staan in het ziekteprotocol. Het DCW protocol vind je hier: Verzuimprotocol-Beschut-en-Nieuw-Beschut-SW-Enschede.

Ben je gedetacheerd en ben je ziek?

Klik dan hier: Verzuimprotocol-Detacheringen-SW-Gemeente-Enschede

Wat kan ik doen als ik gepest of geïntimideerd word?
Lees hier meer over de Werkwacht of Vertrouwenspersonen: Werkwachtfolder_oktober_2019
 
Ik ben het niet eens met een beslissing van mijn werkgever en kom er niet uit met mijn leidinggevende. Wat kan ik doen?
Informeer bij de Geschillencommissie via tel: 06 13 49 39 74. De secretaris van de geschillencommissie geeft je graag uitleg welke stappen je kunt ondernemen.

Wil je zelf vast lezen hoe het reglement is bij geschillen? Lees: Geschillenbeslechtingsregeling_2015
 
Heb je privé problemen die doorwerken in het functioneren op het werk?
Vraag om extra begeleiding via ons Bedrijfsmaatschappelijk werk als je er niet uitkomt. Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers zijn bereikbaar via 053 – 482 92 92.

Hoe vraag ik een thuiswerkvergoeding aan?
Werk je wel eens vanuit huis en maak je daarvoor kleine onkosten? Vraag dan de thuiswerkvergoeding aan. Download hier het Declaratieformulier thuiswerk-reiskosten DCW. De instructie en voorwaarden staan op het formulier.
Let op: thuiswerkvergoeding gaat niet samen met een reiskostenvergoeding. Je ontvangt of een thuiswerkvergoeding, of een reiskostenvergoeding (als die van toepassing is).