Gemeente Enschede biedt Enschedese medewerkers Meesterwerk een baan

De gemeente Enschede helpt de Enschedese medewerkers die hun baan bij het failliete Meesterwerk in Oldenzaal per 1 augustus kwijtraken. Zij biedt de medewerkers een tijdelijke baan aan bij DCW, het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Enschede. Het aanbod is voor de medewerkers die nog geen nieuwe werkplek hebben.

‘Een mooie oplossing’, vindt wethouder Arjan Kampman. ‘Zo voorkomen we dat deze werknemers eerst kort bij het UWV belanden met WW en vervolgens de bijstand instromen. Deze oplossing scheelt veel stress en administratieve rompslomp, voor alle betrokkenen.’

Manager Femke Koster van DCW legt uit. ‘De medewerkers kunnen tijdelijk aan de slag op een van onze afdelingen. Omdat we veel werksoorten bieden is er altijd wel werk wat aansluit’. Manager Rob van Straaten van Werk en Inkomen vult daarop aan ‘Ondertussen zoeken medewerkers van Werk en Inkomen door naar werk voor de lange termijn. De verwachting is dat medewerkers redelijk snel weer uitgeplaatst kunnen worden naar andere bedrijven in de regio’.