Medewerkers en werkgevers in het zonnetje gezet

Vanmiddag werden bij lunchroom Heel Bijzonder twee medewerkers met een beschutte werkplek en hun werkgevers in het zonnetje gezet door wethouder Arjan Kampman.

Barry Schaapman werkt vanaf september 2018 bij Onderhoud Enschede en Michelle Kist is sinds oktober vorig jaar werkzaam bij lunchroom Heel Bijzonder. Zij zijn de eerste medewerkers nieuw beschut die verlenging hebben gekregen van hun contract bij een externe werkgever. Reden voor wethouder Arjan Kampman om Barry en Michelle samen met hun werkgevers uit te nodigen voor een feestje. Na waarderende woorden van wethouder Kampman voor de medewerkers en hun werkgevers overhandigde hij hen allen een fleurig boeket.

Wethouder Kampman: “Dit is een mooi voorbeeld van betrokken werkgevers die er voor hebben gezorgd dat twee enthousiaste, jonge mensen, een passende werkplek hebben gevonden. Ik ben blij dat steeds meer werkgevers bereid zijn om een werkplek aan te bieden aan mensen die wat extra begeleiding nodig hebben en ik hoop dat meer werkgevers geïnspireerd worden door dit voorbeeld.”

Over nieuw beschut

Mensen met een beperking hebben soms veel begeleiding of aanpassingen nodig om te kunnen werken. Voor deze beschutte werkplekken is een maximaal aantal per gemeente vastgesteld. Gemeenten zijn er voor verantwoordelijk dat deze nieuw beschutte werkplekken er komen. De kandidaat heeft hiervoor een indicatie beschut werk nodig van het UWV. Veelal zijn de nieuw beschutte medewerkers in Enschede aan het werk met een dienstverband binnen de sociale werkvoorziening DCW. Toch kunnen zij misschien op de arbeidsmarkt meedoen op een beschutte werkplek die door een werkgever, in het kader van maatwerk, zo is georganiseerd dat er een match is met een kandidaat werknemer.