DCW levert bijdrage aan verduurzaming van Enschede

Geplaatst op: 17 Oktober 2016
<- terug naar nieuwsoverzicht


De gemeente heeft de opdracht gegeven omdat een aantal van de de huidige armaturen toe is aan vervanging. Met de led-lampen wil de gemeente bezuinigen op elektriciteit en zo een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming van Enschede.

Voorbereidende werkzaamheden


Energiebedrijf Dynniq voert deze opdracht uit en heeft daarvoor de gerenommeerde leveranciers Philips en Schreder aangetrokken. Bijzonder is dat de DCW diverse voorbereidende werkzaamheden uitvoert. De medewerkers passen de armaturen zodanig aan dat ze op de bestaande palen kunnen worden aangesloten.

Deel dit bericht

Dynniq geeft hiermee invulling aan haar SROI-component. Voor de medewerkers van de DCW is het een waardevolle aanvulling op haar reguliere werksoorten.
Onlangs was er een feestelijke aftrap van deze mooie samenwerking. Zowel Wethouder Hans van Agteren (duurzaamheid) en medewerkers van stadsdeelbeheer, als Dynniq, Philips en Schreder namen een kijkje op de werkvloer van de DCW. Zij kregen tekst en uitleg over het productieproces en over wat dit werk voor de medewerkers van DCW betekent.

Komend jaar worden zo’n 3500 armaturen vervangen door LED armaturen. Daarna worden er jaarlijks circa 1500 stuks geproduceerd.