Medewerkers DCW bezoeken nieuwe bedrijfspand

Geplaatst op: 02 Oktober 2017
<- terug naar nieuwsoverzicht


Op 26 en 27 september brachten de ruim 450 medewerkers van de DCW een bezoek aan het nieuwe bedrijfspand aan de Spoordijkstraat. Zij werden met bussen naar de nieuwe locatie gebracht. Na een introductiefilmpje was er een korte presentatie. Daarna kregen de medewerkers een rondleiding door het pand.

Veelzijdig


De komende maanden wordt het pand, waarvan de DCW zo’n 8000m2 in gebruik neemt, grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor de werkzaamheden van DCW. Zo worden er vijf verschillende bedrijfsunits gemaakt, ieder met een eigen ingang en eigen voorzieningen. Er komen veel raampartijen en ook de buitenruimte wordt aangepast. Zo worden er twee laadkuilen aangelegd voor het veilig laden en lossen van goederen.

Deel dit bericht

Energieneutraal


Bijzonder detail is dat het pand het eerste energieneutrale pand van de Gemeente Enschede wordt. Dat betekent dat er geen fossiele brandstoffen meer toegepast worden voor de energieopwekking. Het gehele pand wordt verwarmd en gekoeld met behulp van vloerverwarming en vloerkoeling, aangevuld met een duurzaam ventilatiesysteem. Daarnaast wordt het gebouw voorzien van warmtepompen en zonnepanelen op het dak.

Planning


De komende maanden wordt het pand grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor de werkzaamheden van de DCW. De verwachte opleverdatum is 1 april 2018, in mei vindt dan de verhuizing plaats.