Open dag DCW zaterdag 17 september

Kom kijken, meedoen en proeven

Open dag DCW op zaterdag 17 september

Dit jaar bestaat DCW, het sociaal ontwikkelbedrijf van gemeente Enschede, 50 jaar. Een mooie aanleiding om iedereen de gelegenheid te geven een kijkje achter de schermen te nemen bij de verschillende activiteiten (onder andere textiel, assembleren, groen en verpakken). Op zaterdag 17 september, van 10.00 tot 15.00 uur opent DCW haar deuren aan de Spoordijkstraat 132 voor het publiek. Het programma biedt voor ieder wat wils.

Bezoeken en beleven
Tijdens de open dag kunnen bezoekers de verschillende units bezoeken en beleven. Zij kunnen onder andere genieten van een proeverij met hapjes met ingrediënten uit de eigen Enschedese Groeituin, meewerken op de afdelingen, zelf een eenarmige robot (cobot) programmeren, een tas versieren en de vele mogelijkheden van de 3D-printer ontdekken. Aan de kinderen is ook gedacht: voor hen is er een ballonnenclown en zij kunnen zich laten schminken.

DCW maakt het mogelijk
DCW staat voor Deze Combinatie Werkt. ‘Wij geloven dat iedereen, op zijn eigen manier, een toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt heeft’, legt clustermanager Femke Koster uit. ‘DCW richt zich vooral op die ‘eigen manier’. Bijvoorbeeld door het bieden van begeleiding op maat of ondersteuning met behulp van moderne technieken. Onze doelstelling is dan ook om passend werk te bieden aan onze 500 medewerkers, bijvoorbeeld op het gebied van assembleren, in- en ompakken, textiel en groen. Door onze tevreden vaste klantenkring in binnen- en buitenland lukt ons dat ook. Dat is de combinatie die werkt. En daar zijn we trots op.’

Ontwikkelingen
DCW heeft de laatste jaren niet stil gestaan; er zijn veel nieuwe ontwikkelingen, zoals de oprichting van DCW Werkroute, uitbreiding van werksoorten en bijvoorbeeld de totstandkoming van de Enschedese Groeituin. Ook zet DCW haar werk-infrastructuur steeds meer in voor het trainen en ontwikkelen van een bredere doelgroep, zoals statushouders en bijstandsgerechtigden.