Sweatshop studenten Saxion bij DCW

In het kader van de Dutch Sustainable Fashion week waren zo’n 20 studenten van Hogeschool Saxion op vrijdag 7 oktober te gast bij DCW. Op de moderne textielafdeling van DCW werkten zij 8 uur achter elkaar, om zo iets te ervaren van hoe het is om lang achter elkaar te werken zonder veel pauzes, net als mensen in India of Bangladesh.

Fashion & Textile Technologies-studenten Sanne Steghuis, Rachael Hullegie en Meike Gellevij zijn de organisatoren. ‘We willen op deze manier aandacht vragen voor duurzaamheid, niet alleen op het gebied van milieu, maar ook op sociaal gebied. Nu werken mensen in naaiateliers in India of Bangladesh dicht op elkaar, in slechte omstandigheden en ruim 11 uur op een dag, zonder veel pauzes. Voor ons is de dag geslaagd als studenten voelen: dit is niet normaal. En als mensen gaan inzien dat we hier echt eens iets aan moeten doen.’

‘Tijdens de Sweatshop werkten de studenten mee aan het productiewerk van DCW’, aldus Meike. Lilian Hollegien, afdelingshoofd textiel bij DCW, ondersteunde de actie van de studenten graag. ‘Mooi dat we als DCW kunnen helpen bij het creëren van bewustwording voor duurzaamheid en het belang van goede werkomstandigheden!