groep studenten sweatshop

Succesvolle aftrap Sustainable Week Enschede bij DCW

De speciaal ingerichte Sweatshop bij de DCW aan de Spoordijkstraat als aftrap van de eerste editie van de Sustainable Week Enschede was een groot succes.

In deze Sweatshop werden de arbeidsomstandigheden nagebootst die vergelijkbaar zijn met de omstandigheden in een kledingfabriek in bijvoorbeeld Bangladesh of China. Nadat wethouder Niels van den Berg, wethouder Duurzaamheid, het startsein gaf voor deze duurzaamheidsweek werkten studenten van Saxion deze dag 12 uur achter de naaimachine om te ervaren hoe het is om in een dergelijke kledingfabriek te werken.

toespraak bij start

 

studenten aan het werk achter naaimachine bij DCW

Samen met medewerkers van DCW en Sheltersuit Foundation maakten zij deze dag producten voor DCW en de Sheltersuit Foundation. Om de arbeidsomstandigheden zo goed mogelijk na te bootsten, mochten de studenten tussendoor niet eten en mochten ze alleen af en toe water drinken. Rond 16.00 uur kregen de deelnemers een lunch en daarna werkten zij tot 21.30 uur door. De studenten ontvingen een goodiebag die speciaal door de medewerkers van de DCW voor hen was gemaakt.  De organisatoren, de studenten en iedereen die heeft meegeholpen om deze dag mogelijk te maken waren enthousiast.

goodiebag