logo DSFW

Sweatshop bij DCW voor Sustainable Week Enschede

Van vrijdag 4 tot en met vrijdag 11 oktober 2019 vindt de eerste editie van de Sustainable Week Enschede plaats waarin aandacht wordt gevraagd voor duurzaamheid. Als start van deze duurzaamheidsweek wordt op vrijdag 4 oktober bij de DCW aan de Spoordijkstraat een Sweatshop ingericht. Wethouder Niels van den Berg, wethouder Duurzaamheid, geeft ’s ochtends het startsein voor deze duurzaamheidsweek.

Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen

In deze Sweatshop worden de arbeidsomstandigheden nagebootst die vergelijkbaar zijn met de omstandigheden in een kledingfabriek in bijvoorbeeld Bangladesh of China. De inrichting van deze Sweatshop is in handen van de Dutch Sustainable Fashion Week, DCW en Sheltershuits. Studenten van Saxion werken deze dag 12 uur achter de naaimachine om te ervaren hoe het is om in een dergelijke kledingfabriek te werken. Zij maken deze dag producten voor de DCW en Sheltersuits. Belangstellenden kunnen de activiteiten van de Sweatshop vanaf de buitentribune aan de achterzijde van het gebouw van de DCW bekijken.

Aanbod activiteiten Sustainable Week Enschede

Tijdens de Sustainability Week Enschede worden verschillende activiteiten georganiseerd. Naast de Sweatshop bij de DCW worden tijdens de Sustainable Week Enschede verschillende activiteiten georganiseerd rondom duurzaamheid. Het thema dit jaar is: Sustain our World, Design your Future. De Sustainable Week Enschede wordt georganiseerd door de Dutch Sustainable Fashion Week, Universiteit Twente, A.S.V. Taste en ARISE. Met een aanbod van diverse activiteiten wordt aandacht gevraagd voor duurzaamheid. Er zijn lezingen, kledingruils, lunchwalks, repaircafe’s, exposities, docuvertoningen en er is een duurzaamheidsmarkt. Het hoogtepunt van de week is het Sustain our World Festival op de Oude Markt. Kijk voor het programma op de website.